Extracte standardizate pentru un echilibru psihic normal
Extracte standardizate pentru un echilibru psihic normal
Viața noastră se desfășoară în ritm alert. Trăim, muncim, performăm, creștem copii, ne distrăm, obosim. Lucruri firești, universal valabile! Trebuie să le facem pe toate, și, în funcție de ștacheta fiecăruia, bine, foarte bine sau…. perfect! Toate acestea își pun amprenta pe calitatea vieții noastre, dar atenția fiecăruia dintre noi ar trebui să se îndrepte și spre faptul că este absolut necesar să ținem totul în echilibru. Putem să accelerăm ritmul atunci când este necesar, dar să nu rămânem în viteza a patra permanent. Acest lucru uzează înainte de timp. Și e de dorit să funcționăm și să ne bucurăm și de vârsta senetucții, ancorați în realitate, nu-i așa?
Acest lucru nu este imposibil. Avem câteva pârghii pe care le putem folosi pentru o viață echilibrată. O zi obișnuită presupune să dormim bine noaptea, să luăm micul dejun, prânzul și cina, să fim activi în profesiile noastre, să avem și un timp al nostru în care ne relaxăm sub diferite forme. Toate acestea își au rostul lor. Fiecare din ele contribuie la starea noastră de bine, să nu “sărim” peste ele. Echilibrul este fragil, și poate fi ușor perturbat. Mă refer aici, în special, la tulburările psihice. Pe primele locuri sunt citate anxietatea și depresia. Tabloul clinic al anxietății este dominat de îngrijorare excesivă, asociată cu neliniște, iritabilitate, tulburări de somn, dificultăți de concentrare, tensiune musculară. Intensitatea simptomelor este ridicată și perturbă funcționarea zilnică a individului. Alături de cele menționate mai sus, tabloul depresiei este mai sumbru, în sensul că simptomul dominant se referă la dispoziția depresivă și/ sau interes redus pentru activitățile curente o perioadă mai lungă de două săptămâni.
În ambele tulburări vorbim de cauză și efect. Cauza o reprezintă un deficit al serotoninei, în timp ce simptomele sunt polimorfe, consecința finală fiind lipsa de funcționare globală a individului. Dacă la nivelul cauzei tratamentul este clar medicamentos alopat, cu medicamente antidepresive, la nivelul simptomelor (neliniște, agitație, insomnie, iritabilitate, rezistență scăzută la frustrare, palpitații, tremor, fasciculații) se pot folosi medicamente chimice, dar și suplimente alimentare standardizate care produc rezultate similare. Extractele din rădăcina de valeriană, talpa gâștei, extractul de passifloră, magneziul, extractul de roiniță, mentă – sunt substanțe organice prezente în compoziția unor suplimente de tipul Relaxirem Cardio sau Relaxirem Forte, iar în combinație cu melatonina a condus la apariția unui alt produs util în combaterea insomniei, Relaxirem Noapte.
Pentru formele mai complexe de tulburări de somn putem apela la compuși de tipul Somniferm, care aduce si mușețelul în rețetă, sau Melatonina (cu 3mg de substanță). Suprasolicitarea psihică, efortul intelectual susținut, insuficiența circulatorie cerebrală, sunt alte situații în care putem apela cu succes la suplimentele alimentare standardizate, de tipul Gingko Biloba 40 mg, Procalm, Stop Depres. Este foarte important ca atunci când apelăm la suplimente alimentare, să ne orientăm spre produse standardizate care au în componență ingrediente de calitate. Laboratoarele Remedia realizează din 1991 suplimente alimentare care respectă standardele impuse, utilizând ingrediente din surse naturale, atent analizate fizico-chimic și microbiologic.