Green Sugar® la 6th World Convention on Stevia Berlin, 19-20 iunie 2014
In perioada 19-20 iunie 2014, la Berlin, va avea loc congresul international 6th World Convention on Stevia. Romania va fi reprezentata la acest eveniment de catre cercetatorul si biochimistul Romulus Ion Scorei, profesor universitar la Universitatea din Craiova, care va sustine o prezentare despre Green Sugar, brandul vedeta al companiei Laboratoarele Remedia, cu titlul: “Green Sugar – a healthy sugar, natural non caloric sweetener used in the human nutrition”.
Printre participanti, se numara universitati prestigioase si companii de renume international, care acorda o atentie din ce in ce mai mare acestor alternative sigure si eficiente pentru zahar: Technische Universität Berlin, Bonn University, Universidade Lusofana, Universitatea Craiova, Universität Leipzig, University of Groningen, Polish Academy of Sciences, Università degli studi di Napoli, University of Aarhus, Wageningen University, Mittelhessen University of Applied Sciences, Tate & Lyle, PG Goodhouse, Givaudan International AG, Cloetta, Polisan Kimya Til A.S, Bayn Europe, RVCuatro, Galam Group, Rastevia AgroIndustrial, Firmenich SA, Mandis ltd, DSM, Stevia Hellas Corp, Natural Oil Group, Eckes Granini, Qingdao Natural Food Ingredient, Sweetleaf.
Profesorul Romulus Ion Scorei a descoperit beneficiile fructoboratului de calciu in tratarea cancerului. Biochimistul a pus bazele singurului institut de cercetare axat pe compusii naturali organici ai borului din lume, Institutul de Cercetare Bioboron, de la Podari.
In studiul sau, “Stevia – zaharul verde sau zaharul sanatos, indulcitor natural noncaloric utilizat in nutritia umana” semnat impreuna cu Anca-Mihaela Bulearca si Florentina-Ileana Badea, cercetatorul Romulus Ion Scorei arata ca: „steviol glicozidele, partile din stevie care dau gustul de dulce, sunt indulcitori naturali, slab calorici, foarte stabili, usor de procesat termic, fiind utilizati pentru mancaruri si bauturi. Steviosidele, rebaudiosidele A, steviolul si isosteviolul prezinta si actiuni anti-hiperglicemice, anti-hipertensive, anti-inflamatoare, anti-tumorale, anti-diareice, diuretice si imuno-modulatoare, devenind alternative sigure si eficiente pentru zahar.”
Pentru mai multe informatii despre congresul 6th World Convention on Stevia, va rugam accesati linkul: http://www.wso-site.com