Nopti prin bibliotecile gastronomice ale lumii
Imi pierd noptile prin bibliotecile gastronomice ale lumii
Gabriella Pascaru Bisi, initiatoarea programului “Alimentatie rationala pentru sanatate” in scoli si licee, creatoarea brandului Arta Gustului si una din prietenele Green Sugar ne vorbeste despre pasiunea ei pentru gastronomie si retetele bio.
Gabriella Pascaru Bisi, cum te-ai descrie celor care nu te cunosc inca?
Sunt absolventa a Conservatorului Ciprian Porumbescu, asa se numea facultatea cand am intrat in anul intai iar cand am absolvit, devenise Academia Nationala de Muzica. Dupa evenimentele din 1989, multi dintre noi ne-am reorientat, iar eu am ales lumea afacerilor. Ulterior am studiat Resurse Umane si am absolvit un MA in economie si moneda internationala la UNICT Catania. In 2001 am intrat in domeniul comunicarii si evenimentelor, care mi se potriveste ca o manusa. Sunt o fire curioasa, ma pasioneaza noul si studiez mereu. Iubesc calatoriile, muzica si dansul, schiul nautic, natura, cartile, gastronomia si mai nou, gradina mea bio unde muncesc mult, dar si satisfactiile sunt pe masura. Nu in ultimul rand, sunt o familista convinsa, familia ma sustine in absolut tot ceea ce fac!
Cand si de ce a inceput sa te intereseze….. arta gustului?
Arta Gustului este un brand creat de mine in 2013, dar pasiunea pentru gastronomie este veche, practic de cand ma stiu. Imi aduc aminte cu drag ca bunica mea, cand prepara dulciuri, trebuia sa imi aranjeze si mie o masuta cu toate ingredientele pentru ca si eu vroiam sa prepar bunatatile ei.
De unde vine inspiratia retetelor tale?
Tocmai din aceasta pasiune, partial din caietele de retete ale bunicii si strabunicilor mele, restul retetelor fiind create de mine. Desigur asta inseamna multa cercetare si uneori imi pierd noptile prin bibliotecile gastronomice ale lumii. Urmaresc, totodata, noutatile la nivel international pentru ca este important sa fim in pas cu acestea. Dar trebuie sa recunosc ca, de cand ne-am mutat la tara, o mare parte a inspiratiei o gasesc in jurul meu, in minunatia de culori si povesti ale naturii.
Lucrezi cu îndulcitorul natural Green Sugar. Care sunt avantajele utilizării lui în bucătărie?
Lucrez deja cu Green Sugar de aproape 3 ani, si am creat multe retete cu acest produs. A trebuit sa ne “imprietenim” pentru ca se foloseste cu totul diferit fata de zahar. Avantajele utilizarii Green Sugar sunt multe, dar cel mai important lucru este faptul ca nu face rau organismului. Putem consuma dulciuri fara probleme, intrucat are 0 calorii si 0 indice glicemic, fiind singurul produs 100% natural de pe piata noastra.
Felicitari pentru cel mai recent eveniment de educatie alimentara, pe care l-ai sustinut la Colegiul Tehnic Mihai Bravu si unde am fost si noi prezenti, prin Green Sugar. Aceasta initiativa face parte dintr-un program mai amplu pentru educatia copiilor, din cate stim….
Multumesc frumos pentru gandurile bune! Asa este, ati fost prezenti si la aceasta editie, de fapt ne sunteti alaturi inca de la prima editie si pentru mine este foarte important sa pot promova in randul elevilor acest produs si sa ii pot invata sa-l foloseasca. Simpozionul “Alimentatie rationala pentru sanatate” face parte din programul meu de educatie alimentara in scoli si licee. Practic programul exista inainte de a crea acest nume, doar ca l-am implementat impreuna cu colega mea de la Colegiul Mihai Bravu, Daniela Crisan si stim cu totii ca atunci cand doua femei isi unesc fortele, ies lucruri extraordinare J…. Dar povestea educatiei alimentare in viata mea este una pe care putini o stiu si mi-ar placea sa o impartasesc si cu cititorii vostri. Am reprezentat pro bono timp de 4 ani, un centru educational pentru copii cu maladii grave si terminale. Acolo am descoperit ca o mare parte dintre copii erau bolnavi din cauza hranei foarte proaste. Nu stiam cum sa ajut, si atunci, fiind deja blogger culinar, m-am inscris ca Ambasador in programul creat de Jamie Oliver, Food Revolution, fiind sigura ca in felul acesta voi putea ajuta si informa corect pe tema alimentatiei sanatoasa, scolile, parintii si copiii. La acea vreme nici nu ma gandeam ca lucrurile vor lua o asemenea amploare si ca pot starni asemenea interes pentru educatia alimentara.
Cum au reactionat participantii? Dar profesorii?
Partial, participantii elevi au fost aceiasi… dar am observat cu bucurie ca au evoluat mult de la eveniment la eveniment, asta insemnand ca au rezultate din ce in ce mai frumoase. Elevii s-au bucurat alaturi de invitatii nostri, au muncit foarte mult pentru ca anul acesta competitia a avut 4 probe, iar ei au fost foarte buni. Sunt bucuroasa pentru rezultatele obtinute, si, incepand de la editia 5-a, vom avea alaturi de noi mai multi dascali din liceele bucurestene si nu numai. Profesorii au fost multumiti si au urmarit cu interes toate informatiile si workshop-urile invitatilor nostri.
Mulțumim, Gabriella, și mult succes în tot ce faci!